GFCF VANILKOVÉ ROHLÍČKY

GFCF = bez lepku a laktozy = ano prosím :) navíc s extra dávkou proteinu a minerálních látek. Mlsání nikdy nebylo zdravější!

INGREDIENCE:

  • 50g červené čočky (v syrovém stavu, namočit přes noc do filtrované vody) …ano, napsala jsem čočka :)
  • 50g nerafinovaného kokosového oleje pokojové teploty
  • 100g mletých vlašských ořechů 
  • 80g mletého kokosového cukru/ erythritolu
  • 50g pohankové mouky
  • 50g kukuřičné mouky
  • 30g-50g čirokové mouky
  • vanilka (lusk nebo kapka extraktu) + mletý kokosový cukr/ erythritol na obalení

POSTUP:

Nejprve důkladně propláchněte namočenou červenou čočku, slijte přebytečnou vodu a tyčovým mixérem ji rozmixujte. Přidejte kokosový olej, mleté ořechy, kokosový cukr a vše promíchejte. Následně přisypte pozvolna mouky a vypracujte těsto, které nechte zhruba půl hodinky odležet v lednici – množství mouky se může lehce lišit – každá mouka má jiné vlastnosti, proto mouku přidávejte postupně a vypracujte takové těsto, aby se nelepilo, ale ani nerozpadalo. Podle zvolené pouky se bude odvíjet i následná barva těsta. Z těsta odkrajujte kousky, ze kterých vyválejte tenké válečky …prostě makáme na tom, aby to trochu připomínallo rohlíček :) …šup s nimi na plech vymazaný/ s pečícím papírem – pečte v předehřáté troubě zhruba na 170°C do růžova. Ještě teplé obalit opatrně v cukru s trochou té vanilky :)

Vlašské ořechy (chia a lněná semínka) obsahují omega 3 mastné kyseliny, celou řadu základních vitaminů a minerálních látek. Mají tak dobrý vliv na psychiku a funkci nervové soustavy.

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů