MAROKÁNKY

Tato verze překvapí svojí chutí! Obsahuje pouze ořechy a sušené ovoce …a dobrá – maličko super kvalitní vegan čokoládky. Vydrží dlouho ve spíži a získají si každého svojí šťavnatostí i křupavostí.

INGREDIENCE:

  • 300 g nesířených meruňek nebo kousků sušeného banánu (měkký)
  • 100 g brusinek nebo goji nebo rozinek
  • 150 g mandlí (klidně jiné oříšky, pokud chcete)
  • špetka vanilky
  • 2 hezky zralé větší banány
  • 2 lžíce kokosového cukru
  • špetka (himalajské) soli
  • 100 g veganské čokolády na namáčení s kokosovým cukrem

JAK NA TO?

Mandle, brusinky i meruňky nakrájejte nožem na velmi malé kousky. V mixéru rozmixujte banán a cukr, přidejte špetku vanilky a soli. Ve větší míse smíchejte nasekané ovoce a mandle a vlijte na ně tekutou směs a důkladně vše spojte. Na plech vyložený pečícím lžičkou tvořte malé kupičky o tloušťce asi 1 – 2 cm. Marokánky pečte 18 minut na 150 °C. Po vychladnutí si rozehřejte čokoládu ve vodní lázni a namáčejte je v čokoládě ze spodní strany, nechte v chladu zatuhnout a je HOTOVO!!!

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů