PERNÍK, KTERÝ SI KAŽDÝ PŘIDÁ :)

9 porcí

INGREDIENCE:

  • 1 (BIO/ farmářské) vejce / lněné vejce – 5 minut předem namočená směs vrchovaté lžíce mletého lněného semínka a 3 lžíc vody
  • 100 g kokosového cukru
  • 125 ml kokosového oleje (případně stolní olej, který je doma – řepkový apod.)
  • 250 ml rýžového nebo mandlového mléka
  • 1 vrchovatá lžíce marmelády (já Relax bez přidaného cukru, případně domácí povidla se zdravým cukrem jsou bezvadná alternativa)
  • 200 g hladké rýžové či pohankové mouky
  • 1 lžíce kakaa/ karobu – ale ani jedno nemusí být, perník je výtečný i bez přibarvení
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku bez fosfátů
  • 1 lžička perníkového koření
  • 0,5 lžičky sody
  • špetka skořice

POSTUP:

Pekáček vymažte troškou oleje a troubu předehřejte na 180 °C. Vyšlehejte vejce s cukrem (2 minutky),poté přidejte ostatní ingredience a hezky pomocí šlehače spojte v hladké těsto. To pak vlijte do pekáčku a dejte na 35 minut péci. před koncem pečení zkontrolujte pomocí špejle, jestli je perník uprostřed důkladně pečený. Špejle by z těsta měla vyjít čistá, pokud tomu tak není, ještě jej 5 minut nechte dopéci.

Perník můžete nechat jen tak, nebo na něj dát čokoládovou polevu. Verze pro lenochy :) – na čerstvě vytažený perník nasypu kousky čokolády, počkám zhruba 3 minutky, než čoko kousky povolí a pak jednoduše rozetřu stěrkou. Moc doporučuji následně posypat čoko vrstvu kousky lyofilizovaných jahod či jednoduše strouhaným kokosem.

Dejte mi vědět, jak se perník povedl :)

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů